3.De eerste screening

Gepubliceerd op 11 februari 2016 om 04:28

Ja hoor,........bovenstaande heb ook ik wel eens gezegd. Karma, plat op me grote smoel!

Daar zit ik dan 9 feb voor mijn eerste screening. Echt nerveus voor de screening was ik niet, maar de dagen ervoor mezelf alweer zo rot gevoelt over alles wat aan dat grote lijf in de weg zit dat de waterlanders al erg hoog zaten. En dan kan je wel een grote mond hebben die overspoeld van zelfspot, de hele wereld weet dat je niet van sla eten zo dik bent geworden, je man je in geuren en kleuren kent maar je betreft je omvang en gewoontes nog steeds wel eens denkt als ik me buik in houd, ziet niemand het, je daar dan samen zit en je toch compleet met je billen........dikke billen bloot moet.

En tja dan moet je het type zijn dat bij een Kleenex reclame al moet janken, heb je op zo'n gesprek niet zoveel nodig om je zorgvuldig opgebrachte mascara (dat kleed af) weg te laten spoelen. Alle pogingen die in formulieren vermeld stonden moesten onder de loep. Waar ging het mis, wat kon er anders, en waarom eet je dit waarom dat, hoe denk je dat straks te gaan doen...huil je nou? Oké, dan gaan we even door wat voor problemen heb je gehad, ben je een emotie eter, poeh poeh, je hebt wel wat struikelblokjes gehad hé de afgelopen jaren. En wat nou als zoiets weer gebeurd..........

Je gaat spontaan denken dat je van alles mankeert, jij niet de aangewezen persoon bent hiervoor als je dan met een verwijzing voor de psycholoog de deur uit gaat.

Onzin natuurlijk! Zo'n psychologisch onderzoek is misschien wel de belangrijkste van allemaal. Want ga er maar aan staan de keus voor je leven te maken om van jezelf van "geen patiënt" een "levenslang maagpatiënt” maken, want dat ben je straks wel! Daarnaast, voor je leven lang de keus te maken nooit meer "normaal" te kunnen eten.

Moeders, die door de nodige medische ellende levenslang nooit meer mag eten, zou een moord doen dat ze het weer kon. En ik zou er vrijwillig voor kiezen het minder te kunnen?

Kortom het is allemaal heel erg dubbel!

Ik wil dit voor mezelf, voor mijn eigen gezondheid, voor mijn man voor mijn kind. Maar ook voor die drie wil ik geen risico's met mezelf nemen, want hee!

Van mij is er maar 1!

Dus kom maar op met die Psycholoog, keer me maar binnenste buiten, en sla niks over, kijk desnoods voor de zekerheid nog een keer zodat we het allebei echt zeker weten!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.