4.Kom op, kom op nou

Gepubliceerd op 17 februari 2016 om 01:35

Nu alle voorbereidingen van het traject dus in volle gang zijn zal ik zelf ook moeten starten mezelf fysiek voor te bereiden op de operatie.

Elke operatie brengt risico's met zich mee, net als het gebruik van medicijnen, de weg over steken, in het donker buiten lopen in een guur steegje en een flinke onbehandelde griep met een ongezond lijf. 

Maar je moet er toch niet aan denken een operatie te willen ondergaan ter verbetering van je gezondheid en er dan "ik weet niet wat" aan over te houden!

Dat betekend dus zorgen dat ik als de sodemieter in een goed gezonde conditie kom, het liefst al de nodige kilo's kwijt raak zodat ik er met een fit lijf tegen aan kan. Dat betekend dus alvast 1 ding, SPORTEN

En als ik toch ergens een pesthekel aan heb...............!

Nee, dat is niet helemaal waar, ik vind lekker bewegen heerlijk. Even jezelf afmatten op zo'n Uber fit apparaat vol knopjes en metertjes. Echt er alleen al op staan lijkt al of je heel wat bent, tot dat hij aan gaat!

Maar het is niet de eerste keer dat ik een sponsor abonnement afsluit bij een fit bedrijf, ik heb er al 3 afgesjokt in de regio en ben nu bij nummer 4 beland. Van fanatiek 3x in de week mezelf de rambam trappen op een apparaat waar ik geen centimeter mee vooruit kom ga ik weer opnieuw startblokken met de conditie van een nijlpaard. Een dooie wel te verstaan.

Dat wordt dus weer een zware klus, maar het moet. Wat onwennig kwam ik het voor mij nieuwe pand binnen. Dochterlief, de knappert, was me al voor geweest want wat deze organisatie dus wel leuk heeft bedacht is dat ik per huishouden maar 1 keer hoef te sponsoren en we daar allemaal gebruik van mogen maken. Wel netjes om de beurt maar toch hé, win win situatie toch! Manlief ging er niet van met zijn beentjes spartelen, maar het meissie vloog direct in een flitsend glimmend pak en steelde direct de show. De 65 plussers die hun gym middagje hadden droomde direct terug naar de tijd dat zij nog zo jong strak en energiek waren en een kwijlende werkeloze hang jonger-jongen dacht meteen beet te hebben en zocht sjans, Mooi niet! 

Kortom, dat doe ik ook even,dacht ik. Op zich was het al een sport om mijn gymbroek met bijbehorende schoenen bij elkaar te vinden, maar na mijn kast overhoop te hebben gegooid kwam er wat tevoorschijn wat snel vervangen moet worden. Ik bedacht me meteen dat mocht ik ooit slank zijn dan ook flitsende glimmende pakjes te dragen, als een echte Jane Fonda met een zweetband om mijn voorhoofd

De rit naar de sportschool ging prima, lekker fout  met de auto, om daar te gaan fietsen, waar gaat het al mis?

Bij binnenkomst trok de drankenautomaat meteen mijn aandacht, want ik had meteen een "" all you can drink" abonnement afgesloten! Is dat niet geweldig, onbeperkt je bidonnetje vullen met allemaal lekkere suikervrije, calorie loze  watertjes met verschillende kleuren en smaakjes. Dat maakt het toch allemaal een stuk gezelliger dacht ik zo. 

Maar toen moest toch het echte werk beginnen. Ik had mezelf braaf voorgenomen een half uur op cardio apparaten te spelen voor ik met de gewichten mocht gooien dus stapte ik vol frisse tegenzin op de hometrainer. Om me heen kijkend was ik nog niet echt de meest opvallend volle verschijning, maar zelfs de 75 plussers naast me waren fitter als dat ik volgens mij ooit geweest was.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.