11.Dieet bijeenkomst

Gepubliceerd op 8 september 2016 om 11:52

Wat is dat toch dat diëtistes altijd een soort van Lekker Puh uiterlijk hebben meteen bijbehorende maatje 34.

Ik ben er allergisch voor!

Nog steeds staat op me netvlies die Takketrol die tegen mij als 8 jarig bolletje zei dat ik geen pindakaas op brood mocht eten, terwijl zij slurpend de moorkop van haar jarige collega naar binnen werkte!

Ik heb ze gezien in alle soorten en maten de afgelopen jaren. Allemaal braaf op eigen verzoek bezocht. Van ziekenhuis tot particulier, mannen en vrouwen, van dieetgoeroe tot shakes consulent, maar niets gaf het blijvende resultaat.

En ook nu hoort het weer bij de levens veranderde operatie om onder begeleiding van de diëtiste te werk te gaan.

De dieetbijeenkomst was niet echt boeiend deze week. De eet juf inclusief mini maat, en een geschatte leeftijd gelijk aan mijn dochter sprak ons toe als kleine kinderen vond ik. Misschien stoor ik me er aan omdat ik me al zoveel ingelezen heb en de adviezen en verhalen kan dromen, maar misschien is het toch die "lekker puh" blik die ik meestal ervaar als ik bij de diëtist ben. Ligt aan mij hoor, ik weet het  ;-)

 

Het ging voornamelijk over de 2 weken na de operatie waarin we alleen maar vloeibaar mogen eten. IK zeg we, omdat ik daar met een zaal vol maatje meer collega’s zat die allemaal hetzelfde gaan ondergaan. Ieder vanwege zijn eigen redenen waarom die overtollige  rolletjes en serieuze bumpers er af moeten.

Nu kan je mij best verblijden met een papje, een fruit smoothie, en een zuivelhapje. Maar aan die gepureerde baby prak moet ik nog even niet denken. 

Ik ben dus al druk bezig om wat culinaire receptjes te vinden om die onaangename substantie  waar ik slechts een paar hapjes van kan en mag eten toch een beetje smakelijk naar binnen kan werken.

Mijn maag word het formaat van een kiwi, dus daar gaat niet veel meer inpassen. En elke hap moet wel 30x herkauwd worden dus dat word vast rennen naar Prenatal om een warm houd bordje te halen.

Ook weer terug in de tijd met het pureren van groenten hapjes  en hiermee de ijsblokjeshouder vullen. Wie had ooit gedacht dat ik dat nog zou doen nadat ons meissie met de pot mee ging eten!

 

Al met al ben ik dus momenteel al druk bezig met “na de operatie”

Nu nog de oproep!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.