19.Happy new year

Gepubliceerd op 1 januari 2017 om 22:47

Nieuw Jaar, Nieuwe ronde ,nieuwe kansen!

Jemig wat gaat zo jaar toch snel!

Dat zeg ik nu, terwijl ik het afgelopen jaar toch wel duizenden momenten heb gehad waarop ik dacht dat de tijd stil stond, zoveel is er gebeurd. Veel daarvan heb ik uitvoerig beschreven, anderen dingen tot in den treuren bepiekert en besproken. Ik heb heel veel gelachen en keihard gejankt, tegen muren opgelopen op me bek gegaan,  gevallen en weer opgestaan en nog lang niet waar ik wezen wil, soms ook geen idee welke kant ik op wil, maar ik ga ervoor!!!

Mijn eerste start is gemaakt met het doel wat ik wil behalen en dat is toch op zijn minst die 50 kilo kwijt te raken. In een kleine 3 maanden ben ik daar al haast de helft van kwijt, en de rest ga ik ook zeker halen!

Sinds ik in oktober de binnenboel  rigoureus heb om laten gooien voel ik me lichamelijk met de dag beter in mijn vel zitten. Daar waar ik het voorheen met parkeren al benauwd kreeg omdat ik nog zo ver moest lopen, laat ik nu zelfs de auto staan of loop een straatje om. Waar ik voorheen nog niet eens aan dacht te gaan doen, heb ik nu al gedaan. Maar al met al ben ik nog maar een klein beetje verder dan wat ik allemaal wil gaan doen.

Verwacht geen olympische hoogstandjes hoor, wat een hekel aan sporten is er met een paplepel ingestopt bij mij maar ik waag op zijn minst hier en daar een gekke poging. Ik zwem nu al een paar weekjes een aantal keer per week in het zwembad in de buurt gezellig wat baantjes op en neer en dat is allemaal hartstikke leuk. Of ik nou om 7 uur s’morgens, of 12 uur s’middags binnen stap, zegt de badmeester me braaf goeiedag, maar ik vind het op zich alweer een prestatie dat ik de bank af ben gekomen dus een welverdiend applaus zou op ze minst wel op z’n plaatst zijn, maar helaas, daar schijn ik toch wat meer voor te moeten doen.

Over morgen start ik 2x per week met mijn sport revalidatie die eigenlijk al 6 weken na de operatie had moeten beginnen, maar de animo bleek zo hoog de afgelopen weken dat het even op zich heeft laten wachten. Tijdens die revalidatie ga ik verschillende sporten leren en doen, met lotgenoten dus dat word even anders dan met een maatje 38 naast je huppelen in de Basic fit! Dit word pas echt Kom op, Kom op nou! Vermoedelijk staan we daar allemaal met ongetrainde lijven ons het ongans te hijgen, maar ik hoop toch echt wel iets te vinden wat ik blijvend wil gaan doen en zeker gaan volhouden.

Naast de revalidatie blijf ik ook 1 a 2 keer per week zwemmen ennnnnnnnn  heb ik in een vlaag van verstandsverbijstering  JA gezegd tegen dochterlief die voorstelde de minimarathon van Rotterdam te gaan lopen dit jaar! Ik lopen!  Holy shit!....als ik het eind van de straat  haal is het al feest!

Maar oké, wie A zegt moet ook pijn lij…euh B zeggen. Dus heb ik ons vandaag ingeschreven, de hardloop App gedownload, een Play list met flitsende jaren 80 hits waar ik als het ware de Coolsingel mee over zweef, gemaakt! De app van de Belgische  Evy beloofd me de nodige complimentjes te geven als ik überhaupt vooruit kom, of me lief in me oren te fluisteren dat pijn fijn is als mijn benen verzuren, en dat ze heel Fier op me is als ik per training mijn doel behaal.

Dus mocht je vandaag of morgen ineens iemand voorbij zien flitsen onderweg, geef me dan wel even een welverdiend applaus hé!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.