Jarig in Coronatijdperk

Gepubliceerd op 20 september 2020 om 21:05

2019                                2020

Hieperdepiep hoera, voor mij! Vandaag ben ik weer een jaartje oud......eh wijzer geworden! Want als je het niet viert, wordt je toch ook niet ouder?

Op zich heb ik er niks mee, dat getalletje, tenslotte had ik het afgelopen jaar al een jaar winst. Om de een of andere manier was ik er vorig jaar zwaar van overtuigd dat ik 48 werd. Ik ben namelijk zo iemand die al er al snel een cijfertje bovenop gooit. Dan heb ik geleerd van mijn weegschaal denk ik!

Als kindlief bijvoorbeeld over 2 maanden jarig is en iemand vraagt hoe oud ze is benoem ik het nieuwe jaartal al, werk ik 7,5 jaar bij mijn werkgever noem ik dat al 8 jaar. Ik ben zogezegd een beetje een voorloper op dat vlak. Waarschijnlijk was dat met mijn leeftijd ook eens zo gegaan waardoor ik de dag voor mijn verjaardag al liep te mopperen op het werk dat 48 toch wel erg tegen de 50 klonk. Met dit in mijn achterhoofd reed ik naar huis en dacht huh 2019..1972...dat is helemaal geen 48! Met een kop vol mist hoe ik nou zo stom kon zijn reed ik vervolgens de volgende dag naar het werk en was ik dus niet een jaar ouder maar jonger geworden!

Had ik die 48e nou maar stiekem wel alvast gevierd want nu is het na een jaar wachten wél zo ver en gooit Covid-19 roet in het eten! Niks geen feestje vieren want wie nodig je dan uit als je maar 6 mensen in huis mag hebben, en hoeveel koffierondes zijn dat als je met een tijdslot gaan werken?

Daar begin ik dus niet aan. Sowieso ben ik al niet zo van de verjaardagspartijtjes. Je bent een week lang extra aan het miep sterielen in huis, sjouwt je het apelazeres aan de boodschappen, rent de dag zelf niks anders dan heen en weer met koffie en bier en eindigt de dag met te weinig vazen voor de bloemen en je huis ziet er uit als de Action op zaterdagmiddag 16:00

Dat hebben we dus even anders gedaan.

Manlief wekte me al vroeg met een bak koffie. Op mijn cadeautje fiets ik al een poosje rond dus er viel niets uit te pakken. Wel had hij heel lief de zon uitgenodigd. Met een paar warme stralen om mijn bakkes ben ik meteen een blij kind, dus dat begon al goed. Kindlief had plannen met een vriendin, die waren uitgenodigd om als figuranten te komen eten in een opname van "first dates". Zelf verwend worden met cadeautjes is natuurlijk leuk, maar wat ik nog veel leuker vind is een ander blij maken. Dus hadden we bedacht Pa en Ma eens uit hun isolatie te halen en eens een frisse neus te gaan halen in Hoek van Holland.  Afgeplakt met mondkapjes, veiligheid voor alles zijn we in de auto gestapt en richt het Westland gereden. Al komen ze niet zoveel de deur meer uit en is het moeders vaak al veel te zwaar genoot ze van een kort wandelingetje maar voor haar een marathon met de rollator naar het Vispaleis. Als je nooit mag eten en drinken, is dat stiekem een wel doen natuurlijk een walhalla. En zo heeft ze heerlijk op het gemakje een kindermenuutje kibbeling weg zitten smikkelen, in de zon, met hier en daar een voorbij varend bootje. Hoe simpel kan het zijn om even gelukkig en relaxt te zijn.

Verder hebben we er een relaxte zondag van gemaakt. Nu ik dan toch echt die 48 heb behaald en dat nog steeds dicht tegen de 50 vind klinken hoop ik dat die Covid ellende waar geen einde aan lijkt te komen over 2 jaar echt is uitgestorven want hoe dan ook, dan maak ik er écht een knalfeest van!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Barbara Hesselink
een jaar geleden

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚meid ook 50 is maar een getalletje hoor 😝😝

Joyce
een jaar geleden

Wat een heerlijke verjaardag heb jij gevierd zo. Beter als al dat gehol en gevlieg. Lekker chill, hoort bij de leeftijd πŸ˜‰. Op naar de knaller van 50. ! En dat is pas over 2 jaar he, dat je t weet .....πŸ—“