Spruitje vliegt uit deel 1

Gepubliceerd op 28 november 2020 om 14:32

Spruitje vliegt uit!

Je hebt van die mensenkinderen, die maanden of jaren op zoek zijn naar een woning. Wachtrijen dik moeten ze afwachten tot ze überhaupt in aanmerking komen voor een bezichtiging en hebben inmiddels een uitzet bij elkaar gespaard die inmiddels al niet meer door eigen huis en tuin wordt goed gekeurd omdat het niet meer hip en trendy is!

Ons spruitje deed het weer even anders! Met een uitzet van 4 blond Amsterdam mokken en een set pannenlappen had ze hier en daar al eens geopperd dat ze wel op haar zelf wilde wonen, want leven met 2 puberouders, tja, ga er maar aan staan! Maar een serieuze poging had ze nog niet ondernomen. Tot vorige week! Want ja corona, niks te doen, verveelmomentje. Dus al internettend op het grote web zag ze een lief huisje aangeboden in Mijnsheerenland,..of all places!

Gek als ze is dacht ze hoppa die wil ik, ik schrijf me even in, en kreeg dezelfde dag nog reactie dat ze maandag j.l. was uitgenodigd voor een bezichtiging. Moet je net bij huize de Waal en co zijn, met het geduld van een dolle stier, zaten we de vrijdagavond er voor, al gezellig met zijn drieën het aankomende huis virtueel in te richten. Beetje voorbarig wellicht, maar héé, wie niet waagt wie niet wint toch!

Vanwege ons engelen geduld zaterdagochtend toch maar meteen in de auto gesprongen en naar het boerenland, een kwartiertje verder op gereden. Als 2 kwispelende chihuahua’s aangekomen in het pittoreske Mijnsheerenland werden we verrast dat er niet 1 maar zelfs 2 van deze madurodam villa’s leeg stonden! Dat betekende dubbelle kans! Want de bezichtiging van maandag bleek voor meerdere kandidaten bestemd te zijn.

Al glurend door de ramen ging ons hartje al sneller kloppen en dat werd meteen opgemerkt door een buurman die vroeg of we even binnen wilde kijken want hij was toch zijn huis aan het leeghalen. Aber naturlich!! En zo hadden we al snel besloten welk huis van de 2 de voorkeur had en dat wat er ook gebeurde dat huis moest en zou ze krijgen! Al ver voor de tijd van de bezichtiging stonden jut en jul in de straat waar gelukkig de “meneer van de woningbouw” bezig was om alles klaar te maken voor de groep die lang zou komen. En zo mochten we als eerste alles bekijken.

Stiekem hadden we het natuurlijk al gezien allemaal, maar hadden nu de kans om met ons timmermansoog te kijken welk van de 2 de minste klussen nodig had. Best lastig als je wilt schreeuwen JA IK WIL HET, en er komen nog meerder mensen langs en je dus nog 3-5 werkdagen moet wachten of je het echt toegewezen krijgt. Eenmaal weer  thuis aangekomen dacht spruitje, ik stuur een gezellig mailtje, met hoe leuk het huisje is, en wat een fijne organisatie dat het allemaal zo snel kon en hoe graag ze het hebben wil. En TSJAKKA, eind van de dag werd ze al gebeld met de mededeling dit huisje is voor jou!!

Ons spruitje gaat het nest dus verlaten!!!

Afgelopen week heeft gevoelsmatig 12 dagen gehad met alles wat we in no time hebben kunnen regelen. Veel geklust hoeft er niet te worden, aangeschaft des te meer! Maar met black Friday deals heeft ze tot nu toe mazzel op mazzeltje te pakken. Momenteel wordt het laminaat al gelegd, staat de verf klaar, zijn de meubels besteld en is het internet al aangesloten want:

Home is where the wifi is

Jezus wat ben ik apetrots op haar!!, en nee ik heb geen knoop in  mijn maag of paniekaanvallen dat ik straks met een empty nest syndroom zit. Er staat hier gewoon een verschrikkelijk lekker wijffie “Independent” te lopen te zijn, met alles wat haar hartje begeerd, in een heerlijk stulpje, een kwartiertje bij mij vandaan! En mocht het stil zijn in huis: Haar tuintje heb ik alvast gereserveerd voor de zomer!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Carla
een jaar geleden

Geweldig !!
Veel klus plezier 😀

leontien
een jaar geleden

Ja daar gaat het mooie meisje op der zelufff wonen, maar hee dicht bij moeders. Hahaha de tuin is van de zomer gereserveerd mooi gedaan Bianca.
Spruit geniet van je te gekke huisje.

Suzette
een jaar geleden

Wow dat heeft ze goed geregeld en wat is dat inderdaad snel gegaan. Heel veel woon plezier en lekker genieten van je eigen plekje. Ouderlijk huis blijft je thuis .

Nancy
een jaar geleden

Wat een geweldige blog weer!
Gefeliciteerd en nog succes met de laatste loodje...

Liefs Nanc