Spruitje vliegt uit deel 2

Gepubliceerd op 15 december 2020 om 20:58

Ken je het gevoel dat als je 2 weken vakantie hebt en je drie keer met je ogen knippert dat ze dan voorbij zijn? Zo zijn de afgelopen 2 weken bij de Waal & co dus ook verlopen.

Vanaf het moment dat kindlief de sleutel in handen had zijn we meteen aan de slag gegaan om de mini villa in de Hoekse waard in orde te maken zodat ons vrouwtje al voor de kerst kon verhuizen naar Casa Nikita. En het is gelukt! Zo snel als ze dit huisje gekregen heeft zo snel had ze alle meubels en aanverwanten ook in bestelling staan zodat we direct voordat het geleverd werd aan de slag konden. Veel werk was er niet gelukkig, maar als alles even na werktijd of in het weekend moet ben je toch zo een week of 2 rete druk, en zie je huisje 1 opknappen en huisje 2 ontploffen. Waar al die spullen de afgelopen 23 jaar in haar kamer verstopt hadden gelegen geen idee maar in no time stond alles overal. Daarbij werden alle bestelde spullen, op de meubels na, hier thuis geleverd dus mijn Casa veranderde al snel in een DHL depot.

Toen zij afgelopen weekend nog even met vriendinnen een weekendje weg was, zijn wij de meeste spullen over gaan brengen en stond ik plotsklaps aan de vloer van haar slaapkamer genageld een beetje een sentimentele doos te worden. In gedachten stond ik 23 jaar geleden met een skippybal buik daar in een babykamer te dromen nog niet wetende wat voor prachtkind we zouden krijgen. Van zachte pastel met Winny de Pooh op de muren werd het fluor roze met veel K3 taferelen, tot gifgroen met honderden schilpadden die ik per stofbeurt meer ging haten. Van een pittige puberkamer naar een strak studentenkamertje vol wereldkaarten en droomboeken om de mooiste plekjes van de wereld te gaan bekijken.

Dat zat en zit er voorlopig, want Corona, niet in! Maar hoe groot de wensen ook zijn, en hoe vervelend de tegenslagen zijn geweest toen Corona aan kwam kloppen en het uitgestippelde pad niet bewandeld kon worden des te sterker is haar doorzettingsvermogen geworden het hele roer om te gooien. Andere studie, even flink bijverdienen, en hoppa nu alle gelegenheid om aan een andere reis te beginnen.

Een jonge stadsmeid, in een ietwat vergrijst straatje doet toch wel wat stof opwaaien! Na een dag of 2 hadden we al precies door dat die nieuwsgierige dame met keffend hondje en vleeskleurige panty in degelijke wandelboots, die we voor het gemak Gerda hebben genoemd, de buurvrouw van 2 huizen verder is. Je  kent ze wel, zo’n dorpsbemoeial die alles van iedereen weet en zich graag met zaken bemoeid die haar niet aan gaan! Dit wordt leuk! De buurvrouw direct naast haar heeft ze bij het voorstellen voor de overlast en lekker doosje chocola en koekjes gegeven. Buufje, een bevend oud dametje was aangenaam verrast en waardeerde dit enorm! Ik ben dus benieuwd hoe lang het zal duren voordat de boodschappenlijstjes voor de winkels in de grote stad door de brievenbus glijden onder het motto, met die jonge beentjes kan je vast wel iets meenemen voor opoe en opoe.

Gelukkig zijn we 5 weken lockdown, kan kindlief nog even van de rust genieten.

Op nog een berg kleding na wat hier nog in een achterstallig onderhouden was en strijkmand zwerft en  mijn werkkamer vol los spul, is vanmiddag alles over gegaan incl. spruitje zelf. En is dus de dag aangebroken dat zij op eigen geweldige benen staat. Stiekem komt ze deze week nog een nachtje terug om de volgende dag de laatste kleding enzo over te brengen, dus doe ik nog maar net even of ze is uit logeren ofzo, dat scheelt weer een traan!

Vrijdag gaat ze voor het eggie! En ik kan niet anders zeggen dat ik niet normaal trots ben! Ik kan niet wachten op alle verhalen van avonturen die zij gaat beleven in de echte grote mensen wereld!!

Sterk spul hoor die fishermands friends!!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Joyce van der Hoofd
10 maanden geleden

Wauw dat ziet er prachtig uit zeg. Moest even slikken hoor bij je humorvolle verhaal. Zie het zo voor me en het voelt ook. Staat mij ook te wachten hopelijk. Ik wens jullie allemaal sterkte, rust en vooral veel huiselijkheid en geluk voor Nikita .