Uit Bianca's keuken

De titel van deze pagina geeft vast de indruk dat ik een enorme keukenprinses ben. Nou zet die gedachte maar meteen aan de kant want dat valt dan allemaal best een beetje tegen. Ik sta graag in de keuken, en probeer van alles uit, volg geen enkel recept want dan mis ik de helft van de ingrediënten lijst, en dus doe ik alles gewoon op gevoel. Na een dag werken heb ik weinig zin in culinair gedoe en met een thuisfront wat een totaal andere smaak heeft dan ik, staat de heer des huizes vaker een prakkie te koken dan ik.

Maar als ik zelf ergens trek in heb, of ik wil iets aparts of er moet iets gemaakt worden voor wat monden die wel in mijn smaak categorie vallen, dan ben ik van de partij en trek ik alles uit de kast! En juist die willen graag "een recept"...dat wordt dus koken, mét pen en papier.

Naast het koken van een lekkere hap, experimenteer ik ook graag met Koolhydraat arme recepten. Niet om mee te doen aan de hype, maar omdat ik van te veel koolhydraten doodmoe wordt, enorme suikerschommelingen krijg en ook graag op mijn gewicht wil blijven letten. Hoe lekker je dan ook kan eten, blijf je al boeren Hollander toch die boterham, pieper, rijst of pasta missen. Experimenteren dus!

Wat een leuke uit de hand gelopen hobby is geworden in het Corona, "blijf-lekker-zoveel-mogelijk-thuis-en-verveel-je-het-ongans" tijdperk, is het maken van likeurtjes. Wat ooit met een dropshotje begon, werd een hele collectie. Nu ik veel uithuiziger ben dan voorheen geef ik alvast wat recepten weg zodat jullie zelf ook kunnen experimenteren tijdens de donkere herfst en winter maanden.