Lekker drinken

Gepubliceerd op 6 september 2020 om 14:02

Dropshot "assie drop lus"

Wat als probeerseltje begon na het zien van een recept van een droplikeur, werd na het maken hier van een uit de hand gelopen hobby. Pas dus op als je hier mee gaan experimenteren want het is zo leuk ( en lekker) voor je het weet kun je een eigen slijterij beginnen, je bent gewaarschuwd.

Likeur maken is helemaal niet moeilijk. Als basis gebruik je een neutrale alcohol, liefst zo sterk mogelijk (96%) maar dat is lastig te krijgen en erg duur. Een goed alternatief is gewoon wodka (40%) Hier voeg je naar smaak suiker (siroop), fruit, noten, zaden, kruiden en of andere smaakstoffen aan toe. Laat het geheel na elke dag even te schudden minimaal 2 weken koel en donker staan. Even zeven, in de fles en klaar ben je. Na 2 weken heb je echt wel een goede smaak te pakken, maar langer laten staan, 6-8 weken, geeft een nog betere smaak, afhankelijk van welke ingrediënten je toe voegt.

De smaak van dropshot hangt dan ook af van welke drop je gebruikt. Hoe sterker de salmiak, hoe dieper de drop smaak, hoe lekkerder.
Mijn dropshot maak ik met Salos Explosiv, een salmiak drop extra sterk met chilipeper, losse brokjes salmiak drop, suiker en wodka/alcohol 96%
Gebruik ik 96% verdun ik die enigszins met suiker siroop ( suiker en water koken) dan komt het Alc. percentage ongeveer op 70% uit. Met wodka komt er geen water aan te pas.

voor 1 liter dropshot (wodka) gebruik ik:

80 ml Wodka
1 zakje Salos Explosiv
half doosje laurier brokjes
10 suikerklontjes.

Stop alle ingrediënten in een goed afsluitbare weckpot en laat deze 2 weken koel en donker staan. Schud het geheel elke dag even door elkaar. Na een dag of 2 zal je zien dat de drop en suiker goed gaat oplossen. Een snellere methode is om de drop in een steelpannetje met suiker en een beetje water langzaam vloeibaar te maken. Hij is dan door de toevoeging van water minder sterk, maar wel binnen 2 dagen klaar.

Spoel een lege fles goed schoon met kokend water.
Zeef je drop-drank mengsel door een stukje keukenpapier in een zeef boven een kan uit te schenken en giet het daarna over in een fles.
Al is het zelfs op kamer temperatuur al lekker, geeft het een extra kick als je hem ijskoud bewaard. Zelf heb ik een fles in de vriezer staan wat er voor zorgt dat hij lekker stroperig wordt. Heerlijk met een ijsklontje!
« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.